Ingezonden informatie

Ingezonden informatie

Chirapsia is niet de auteur van deze artikelen en kan de verantwoordelijkheid voor deze publicaties niet op zich nemen!

La Rose Blanche (preview): documentaire met rebetika optreden.

La Rose Blanche is een van de laatste overblijfselen van de grote Griekse gemeenschap die in Molenbeek huisde. Een café met een bijzondere geschiedenis, die film- en theatermaker Kris Kaerts vastlegde: “Ik wil een onverwacht stuk Molenbeek laten zien”, zegt hij daarover. In zijn documentaire verweeft Kaerts de historiek van het café met de familiegeschiedenis van de uitbaters. In cultuurhuis de Bijl tonen we een preview van de documentaire. Om het geheel op te luisteren is er live rebetika (traditionele Griekse blues, red.) door muzikanten uit de vriendenkring van het café. Met een aangepast muziekcafé zorgen we dat u niets te kort komt.

Info

Waar cultuurhuis de Bijl
Dorp 1
2980 ZoerselHoe geraak ik hier?
Wanneer
tot
Prijs € 10,0
Organisatie dienst cultuur
Contact gemeente@zoersel.be
032980000
Links

Nieuws van onze leden.

De zomer is weer voorbij. De dagen verkorten, de bladeren van de bomen beginnen stilaan te verkleuren, en zullen weldra, gedreven door herfstwinden loslaten, en neerdwarrelen.
De herfst is een mooi seizoen die, uiteindelijk, in aanloop naar de winter, de takkenstructuur van de bomen geleidelijk aan zichtbaar maakt. Een dankbaar seizoen voor schilders.
Wij ook starten een nieuw project. Ons voorbeeld: een Kretenzische icoon naar Byzantijnse traditie van de Aartsengel Michaël, geschilderd in de 16e eeuw. Ze behoort tot de verzameling van het St. Catharina klooster in de Sinaï – Egypte. Bekijk nu de eerste beelden van de opbouw, onder de rubriek NIEUWSTE PROJECT van onze site: www.iconenvandyck.info

Naarmate het werk vordert, worden afbeeldingen toegevoegd.

Met vriendelijke groeten,

August Van Dyck

Iconograaf.