Bericht van het bestuur – update status corona

Bericht van het bestuur.

Beste dansers van Chirapsia,
We moeten het jullie niet vertellen: we gaan door moeilijke tijden maar hopen dat jullie allemaal gezond en wel zijn.

Dat we onze dansavonden én elkaar missen, is voor niemand goed nieuws maar jammer genoeg kunnen we er niets aan veranderen.


Tot nu toe zijn contactsporten nog steeds niet toegelaten en helaas, …dansen hoort daarbij. Zie je ons al twee uur mét mondmasker op en zonder handen geven Grieks dansen? Dan denken we nog niet aan onze bubbelvorming: 5 extra contacten buiten ons gezin en bovenop onze werk- en leefomgeving, …


Ook de voorschriften om in een veilige en hygiënische omgeving te kunnen dansen, zijn niet haalbaar. ALLES wat we aanraken of zouden aanraken moeten we voor en na onze aanwezigheid degelijk ontsmetten: van deur- en vensterklinken over trapleuning naar stoelen, tafels, koelkast, lichtschakelaars, toiletten, … noem maar op. Daar zijn we wel even zoet mee en binnen ons tijdsblok van drie uur is dit helemaal niet realiseerbaar.


Mogen we dan ook nog respect vragen voor onze leeftijd? Meerdere dansers behoren tot de risicogroep en daar moeten we dan ook rekening mee houden dat niet iedereen komt opdagen, wat ieders volste recht is. Loont het dan dat we de zaal huren en er les gegeven wordt aan enkele dansers? Nieuwe dansen aanleren aan telkens een wisselende groep is ook niet interessant en levert weinig resultaat op.


Was het nu maar zomerweer, dan konden we buiten dansen, hoor ik jullie al zeggen. Ook dat is geen optie want wij hebben enkel toegang tot de hall, de toiletten en de eetzaal.


Voorlopig starten we dus niet in oktober, we volgen alle aanpassingen op de voet en van zodra we groen licht krijgen, horen jullie het zeker van ons.


Het is wat het is, het is voor iedereen hetzelfde, we moeten op veilig spelen en geduld hebben. We halen zéker volgend jaar onze schade in.


Blijf voorzichtig en gezond, samen duimen we voor een hartelijk weerzien in betere omstandigheden, wij missen jullie ook hoor!
Bestuur Chirapsia en Christel, Manuela, Aris en Lydia