Coronainformatie: reizen van-en naar Griekenland.

 

Coronamaatregelen: reizen naar Griekenland vanuit-en naar België

Zoals u weet, zit de wereld midden in een gezondheidscrisis, te wijten aan het Covid 19 – Coronavirus. Daardoor zijn er regels opgesteld door bevoegde instanties om ervoor te zorgen dat we gezond en wel kunnen reizen en genieten van wat Griekenland ons te bieden heeft, zelfs in deze tijd. Via deze pagina vindt u een overzicht van regels en informatie aangeboden door onze Belgische en de Griekse staat. Let wel, deze informatie wordt hier aangeboden, maar onze vereniging kan niet aangesproken voor de inhoud wat er op deze pagina staat. Het is volledig vrijblijvende informatie die u kunt gebruiken als leidraad om veilig te kunnen reizen.

Ook is deze informatie heel tijdelijk en kan snel veranderen. Het is dus heel belangrijk regelmatig te kijken naar updates en nieuwe informatie!

 

Samenvatting van de belangrijkste maatregelen

(Laatste update: 17/08/2020)

PLF formulier (Griekenland)

Alle reizigers worden verzocht het online-formulier (PLF) ten laatste 24 uren voor hun aankomst in te vullen (ongeacht de wijze van vervoer), en zich met het per email ontvangen attest en QR-code bij de gate te melden. Let op voor mogelijke (zelf-) quarantainemaatregelen.
http://travel.gov.gr (externe link)
 

PCR test

Bij aankomst per vliegtuig en via het land, wordt de reiziger vanaf 17/08/20, verzocht om een certificaat voor te leggen met een negatief resultaat van een moleculaire test voor het coronavirus (PCR-test), uitgevoerd binnen de 72 uur voor aankomst.
 

PLF formulier (België)

Het online formulier moet binnen de 48 uur voor u aankomt in België worden ingevuld (als u langer dan 48 uur in het buitenland hebt verbleven). Indien u terugkeert uit een rode zone, is het mogelijk dat u in quarantaine moet en een test moet ondergaan.

Meer informatie vindt u hier(link).

Het electronisch formulier vindt u hier (link).

 

Reizigers die het Griekse grondgebied binnenkomen zonder het PLF-formulier te hebben ingevuld, krijgen een administratieve boete van 500 euro.

Verdere informatie

Beginning July 1, 2020, the Greek government has determined how the country will welcome travelers, carry out the necessary diagnostic screening and keep everyone safe throughout the season.

The Passenger Locator Form (PLF) is a key element in the planning. All travelers must complete their PLF until the day before entering the country, providing detailed information on their point of departure, the duration of previous stays in other countries, and the address of their stay while in Greece.

Website (link)

 

Als u van plan bent naar België te reizen of naar België terug te keren na een verblijf in het buitenland, moet u:

  • – het laatste reisadvies lezen.
  • – binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen

Dit formulier moet ingevuld worden door:

  • – iedereen die met het vliegtuig of per boot naar België reist, en alle andere personen die naar België reizen, behalve:
    wanneer ze minder dan 48 uur in België blijven,
  • – wanneer ze naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur.

Meer informatie (link)

Formulier (link)

 

Op reis naar het buitenland?
Registreer u nu

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer uw reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.