Zomerwandeling

 

Laden Evenementen

Zomerwandeling

juli 31

Zomerwandeling zondag 31 juli 2022

Zondag 31 juli gaan we wandelen in Mechelen

We verzamelen aan het recreatiedomein de Nekker, Nekkerspoel-Borcht 19 (gps adres Spuibeekstraat) 2800 Mechelen. De toegang tot het domein is betalend, 4,5 € p.p.. Zij die toch naar de cafetaria wensen te gaan zullen moeten betalen.

We vertrekken op de parking om het natuurgebied van het Mechels Broek te verkennen.
Het Mechels Broek, de Barebeekvallei en Mispeldonk vormen samen een grote brok natuur langsheen de Dijle. Je kan er heerlijk wandelen langs het water en genieten van een weids landschap met graslanden, sloten, knotwilgen en houtkanten. In het Mechels Broek kan je vogels spotten in de uitkijktoren en de vogelkijkhut. Galloway-runderen grazen er de weilanden tot een lapjesdeken vol natuur.

In Muizen kunnen we een korte stop inlassen. Het Brughuis en De Ridder Van Musena zijn 2 toffe drank-en eetgelegenheden. Vanaf hier kunnen de moedige stappers langs de linkeroever van de Dijle verder stappen tot in het centrum van Mechelen. De andere kunnen via de andere Dijledijk terug naar de parking van het recreatiedomein.

De lange wandeling gaat verder langs de Dijle, de Kruidtuin en over het drijvend stukje van het Dijlepad tot aan de Vismarkt, waar een bijkomende stop kan ingelast worden. Vandaar trekken we langs de Grote Markt terug richting Parking de Nekker.

Nu even naar Sabine en Frank bellen om het zonnetje te bestellen.

Patricia

 

Share This Event

2182543
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
juli 31
Evenement Categorie:
Site:
https://www.denekker.be/

Locatie

recreatiedomein de Nekker
Nekkerspoel-Borcht 19
Mechelen, Antwerpen 2800 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Patricia