Hoewel we de laatste editie van ons Grieks feest als geslaagd beschouwen, waren er toch een aantal bedenkingen, vooral met betrekking tot het culinaire aspect. Hoewel de toenmalige traiteur wellicht zijn uiterste best heeft gedaan, … het was geen Griek, en hoe goed je ook kan koken, er ontbrak die typische Griekse knowhow om de specifieke smaken in de gerechten te brengen die ons doen dromen van Griekse stranden, ouzeria en pittoreske dorpjes. Het bezorgde ons veel kopzorgen en slapeloze nachten. Maar toen op een morgen verscheen de krant met daarin een artikel over de startende Griekse traiteur “Oneiro”. Hoewel Lydia het artikel zelf las en al contact had genomen met Jorgo, werd ze overstelpt met appjes van leden om deze ontdekking te melden. Al gauw werd er een afspraak geregeld en zat ons bestuur samen met Jorgo de chef achter “Oneiro”. Hij stelt zich voor als in Athene geboren, met een Griekse vader en een Belgische moeder. Hij heeft hotelschool gedaan, had als kind al een passie voor de Griekse keuken en leerde de kneepjes van het vak van grootmoeder en tantes. Terwijl we de mogelijkheden bespreken, beschrijft hij geanimeerd hoe hij een persoonlijke touch aan de typische Griekse gerechten geeft. Terwijl we het water in de mond krijgen, komen we tot een fijn samengesteld menu voor ons volgend feest. Beste leden, we nodigen jullie, jullie familie en al jullie vrienden uit om samen met ons deze nieuwe Griekse chef te leren kennen op 16 november. Men zegge het voort.