Chirapsia culturele uitstap editie 2024 Antwerpen

Chirapsia culturele uitstap editie 2024 Antwerpen

CULTURELE UITSTAP  ANTWERPEN

ZONDAG 28 APRIL 2024

Inderdaad, dit jaar is onze eigen Koekenstad weer aan de beurt. Ook al dachten we dat we daar alles al gezien hadden, onze stadsgidsen gaan ons toch weer een paar mooie plekjes laten ontdekken.

Afspraak rond 9:30 uur in de hal van het

NMBS-station Antwerpen-Berchem 

Burgemeester E. Ryckaertsplein  2600 Berchem

Er is dan nog mogelijkheid om iets te drinken want om 10:00 uur halen de gidsen ons op voor de wandeling:

PARELS TUSSEN BERCHEM STATION EN BROUWERIJ DE KONINCK

 

 

   (Bron: IDD5000)

Heerlijke mix van cultuur en bierproeverij

Tussen het treinstation van Berchem en de vernieuwde stadsbrouwerij van De Koninck valt er heel wat te ontdekken. Je start met een proevertje van Art Nouveau en diverse neostijlen van de wijk Zurenborg. Daarna wandel je onder de spoorwegbrug door. Hier wacht je de zoete verleiding van echte ‘Mokatines’. Via de ijsfabriek belanden we in het hippe ‘Groen kwartier’ en verneem je het verhaal van het krijgsgasthuis. De kapel, eens een oord van gebed, biedt nu onderdak aan de culinaire tempel ‘The Jane’. Via de parels van de Helenalei en het prachtige gebouw van ‘Good Engels’, bereiken we het interactieve bierbelevingscentrum van de stadsbrouwerij De Koninck.

Van hieruit nemen we tram 15 richting Griekse Taverne in de Hoogstraat waar we kunnen genieten van de Griekse lekkernijen. 

 

 

Om 15:00 uur worden we verwacht aan de Handschoenmarkt 1 voor een

BEZOEK AAN DE ONZE-LIEVEVROUWEKATHEDRAAL

 

(Bron: Ad Meskens)

De magnifieke toren is het belfort van de stad Antwerpen van waaruit op geregelde tijdstippen een prachtige beiaard weerklinkt. In de stedelijke bouwregels is gestipuleerd dat geen enkel gebouw hoger mag zijn de 123 meter van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwetoren. Voor alle trotse Antwerpenaren is deze “schoonste toren van de wereld” richtpunt en baken. Ontdek de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal: de trotse parel van Antwerpen! Deze imposante gotische kathedraal, die na maar liefst 169 jaar bouwen verrees, is met zijn 123 meter hoge toren het hoogste gebouw van Antwerpen en de hele Benelux.

Deze rondleiding duurt 2 uur en dan zijn er genoeg terrasjes in de buurt om nog even gezellig bijeen te zitten en na te praten over deze leerrijke dag.

Voor beide rondleidingen hebben we telkens 2 gidsen voorzien.

Jij wilt er toch ook bij zijn? Schrijf dan snel € 25,00 p/p over naar

BE40 0689 3499 6363  van CHIRAPSIA vzw Rompelei 12b  2550 Kontich.

Meer informatie over ons bezoek aan het Grieks Huis volgt in een volgende mail.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.